2ος χρόνος ERASMUS+ SPORT “SMATCHS

Ολοκληρώνεται με επιτυχία ο 2ος χρόνος του ευρωπαϊκού προγράμματος “SmatchS: Sports organizations Matching Social inclusion issues” για την προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών στον αθλητισμό.

1. Υλοποιήσαμε την διεθνή συνάντηση στη Μύκονο τον Οκτώβρη, η οποία έλαβε χώρα στη ΚΔΕΠΑΜ, με ξενάγηση στο στάδιο και συνάντηση των εταίρων με το Δήμαρχο Μυκόνου

2. Δημιουργήσαμε 10 video από την 1η φάση των πιλοτικών αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν με ολιγόλεπτες συνεντεύξεις παιδιών, εφήβων, προπονητών και στελεχών του αθλητισμού για να διαδώσουμε το μήνυμα της συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού.

Τρέχουσες εξελίξεις-Μελλοντικές Δράσεις

3. Συγγράφουμε αθλητικό υλικό για να δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης βραχείας διάρκειας (MOOC), το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για να εκδοθούν οι Ψηφιακές Κατευθυντήριες Οδηγίες “Sports organizations Matching Social inclusion issues” για προπονητές και στελέχη του αθλητισμού καθώς και μια Online Συνεργατική Πλατφόρμα.

4. Συντονίζουμε την υλοποίηση της 2ης φάσης των πιλοτικών αθλητικών δραστηριοτήτων σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων

5. Οργανώνουμε μια ημερίδα με εξέχοντες επιστήμονες και στελέχη του αθλητισμού για τη συμπερίληψη στον και μέσω του αθλητισμού, η οποία θα υλοποιηθεί τον Ιανουάριο στην Αθήνα.

6. Προετοιμάζουμε την επόμενη συνάντηση στο Redon (Γαλλία) όπου θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας τα επόμενα βήματα και θα αξιολογήσουμε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, καθώς και την επίσημη ιστοσελίδα του SMATCHS.